Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Το πολιτικό κόστος.....

.....μας έφαγε! και δυστυχώς μας τρώει ακόμα!!! Σε αυτή την άμοιρη χώρα, δυστυχώς επί πολλές δεκαετίες, τα πράγματα στην πολιτική έχουν μόνο ένα κανόνα που καθορίζει τις σκέψεις, ιδέες και αποφάσεις των πολιτικών μας: Το πολιτικό κόστος! 
Δεν έχει υπάρξει ΠΟΤΕ, ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ, που να πάρθηκε χωρίς να έχει συνυπολογιστεί και το πολιτικό κόστος που αυτή συνεπάγεται. Και γιατί όχι θα πει κανείς. Συμφωνώ Πρέπει να συνυπολογίζεται. ΟΧΙ όμως να έχει μεγαλύτερη βαρύτητα από την ίδια την απόφαση από το κοινό συμφέρον, από το μέλλον της Ελλάδας. Τόσα χρόνια το ξέραμε Έτσι ήταν. Τα τελευταία τρία χρόνια όμως περιμέναμε να αλλάξει κάτι. Περιμέναμε ότι θα άλλαζε η βαρύτητα, ότι ίσως θα έφευγε από την μέση και τα κριτήρια των αποφάσεων. Γιατί τα τρία τελευταία χρόνια είμαστε στο χείλος του γκρεμού και το πολιτικό κόστος μας σπρώχνει για να πέσουμε αντί να βοηθάει να σωθούμε.
Αλλά για άλλη μια φορά οι πολιτικοί μας αγρόν αγόραζαν! Με μια εξαίρεση (έρχεται παρακάτω).
Ακούμε επί μήνες ότι πρέπει να πάρουμε μέτρα. Έχουμε "κατεβάσει" χιλιάδες ιδέες, άλλες κλεμμένες και άλλες πρωτότυπες. Έχουμε κάνει ακόμα και πολυκομματική κυβέρνηση. Ναι έγινε και αυτό στην Ελλάδα Αμ' δε που έγινε. Το πολιτικό κόστος δεν αφήνει περιθώρια συνεννόησης. Η κυβέρνηση έχει τρεις εταίρους και ακόμα περισσότερες απόψεις. Ο καθένας εμμένει στις θέσεις του. Οι συνεργάτες τους στις δικές τους. Και στη ουσία κανείς! (δεν έχω ξεχάσει την εξαίρεση).

Όλες οι ιδέες λοιπόν, με οδηγό το πολιτικό κόστος είναι στην λάθος κατεύθυνση. ΔΕΝ είναι αναπτυξιακές, είναι απλά φοροεισπρακτικές. ΔΕΝ μειώνουν άμεσα και αποτελεσματικά το κόστος του δημοσίου δεν βελτιώνουν την δημόσια διοίκηση και τις δομές της και δεν βελτιώνουν αλλά χειροτερεύουν τις υπηρεσίες προς τους πολίτες. Μάλιστα κύριε Βενιζέλο, μάλιστα κύριε Κουβέλη. Οι ιδέες σας δεν είναι στην σωστή κατεύθυνση.

Αλλά έχουμε και την αντιπολίτευση Άλλη μία από τα ίδια και εδώ Η κυρία Παπαρήγα είναι η πιο αξιόλογη. Θέλει χάος και το λέει! Η μόνη τίμια. Γιατί όλοι οι άλλοι, με πρώτο τον κύριο Τσίπρα, λένε ψέματα. Μιλάνε για ευρώ αλλά εννοούν δραχμή. Και φυσικά δεν έχουν κάτι να προτείνουν. Μόνο αρνούνται. Ξέρετε γιατί το κάνουν αυτό ΟΛΟΙ? Για το πολιτικό κόστος. Γιατί θέλουν να ξανα-εκλεγούν. Να έχουν μισθό, εξουσία διασημότητα, τιμές Μπορεί και να τους γράψει η ιστορία δεν ξέρεις καμιά φορά. Πες τε μου τώρα Τι θα τα κάνουν όλα αυτά σε μια χώρα φάντασμα του εαυτού της και της ιστορίας της? Τι θα λένε στον εξαθλιωμένο λαό τους κάθε μέρα? Πως θα τον ταΐζουν πως θα τον ζεσταίνουν, πως θα τον περιθάλπουν?

Και φτάσαμε στην εξαίρεση. Ναι, καλά το καταλάβατε Είναι ο κύριος Σαμαράς. Ξέρετε τη γνώμη μου (δείτε παρακάτω το άρθρο "Δεν χρειάζονται εκλογές"). Και όμως αυτή τη στιγμή του βγάζω το καπέλο Είναι ο μόνος που έχει ξεπεράσει την κόκκινη γραμμή που ορίζει το πολιτικό κόστος. Ξέρει ότι υπάρχει μόνο μια ευκαιρία για την χώρα. Και παλεύει να την αρπάξει. Μπράβο κύριε Σαμαρά!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου