Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Ποιόν να ΜΗΝ ψηφίσω? (διαχρονικό)

Βλέπουμε και ακούμε γύρω μας ανθρώπους, γνωστούς η  αγνώστους να αναρωτιούνται, να συζητάνε η και να τσακώνονται ποιος είναι καλύτερος και ποιος χειρότερος, ποιον πρέπει και ποιον δεν πρέπει να ψηφίσουμε. Και όμως κανείς δεν έχει αρκετά επιχειρήματα για να πείσει τους άλλους αλλά και πολύ συχνά τον ίδιο του τον εαυτό!
Για να δούμε όμως μήπως δεν είναι και τόσο δύσκολο:

ΔΕΝ πρέπει λοιπόν να ψηφίσουμε:
1. Όποιους λένε ΕΓΏ. π.χ. ΕΓΏ σας έσωσα, εγώ τα κατάφερα κλπ. Στη χώρα, υπάρχουμε και ΕΜΕΙΣ!
2. Όποιους δεν θέλουν το Euro. Αν νομίζουν ότι είναι καλύτερα να γυρίσουμε στην δραχμή ας μας το εξηγήσουν, έως τώρα δεν το έχει εξηγήσει κανείς!
3. Όσους ζητούν εκλογές μετά μανίας. Αν πιστεύουν ότι κάνοντας εκλογές θα βρούμε χρήματα, ας μας πουν πως!
4. Όποιους δεν έχουν σταθερή θέση. π.χ. δεν θέλουν το μνημόνιο αλλά το ψηφίζουν.
5. Τους ίδιους και τους ίδιους. Λίγη φαντασία βρε παιδιά, οι ίδιοι θα κάνουν τα ίδια, μήπως ήρθε η ώρα να ψηφίσουμε τους άλλους?
6. Όποιους δεν έχουν θέση. Πως να ψηφίσεις αν δεν ξέρεις τις προθέσεις του?
7. Οποιους λένε όχι. π.χ. όχι στο μνημόνιο, όχι στην Ευρώπη, όχι στα μέτρα, όχι στα αντίμετρα. Η έχουν συμφέροντα να μείνουμε όπως είμαστε η δεν ξέρουν τι τους γίνεται!
8. Όποιους δεν έχουν δουλέψει ποτέ. Αν δεν ξέρουν πως βγαίνει το μεροκάματο, πως θα υποστηρίξουν το δικό μας?

Θα μείνω σε αυτό το σημείο γιατί η λίστα κοντεύει να απορρίψει τους πάντες! Μάλλον δεν είναι τυχαίο αλλά τελικά όλο και κάποιος καλός υπάρχει εκεί έξω. Είναι δική μας υποχρέωση να τον βρούμε και να τον αναδείξουμε. Και αν δεν τον βρούμε, τότε να σκεφτούμε μήπως ο μόνος τρόπος να πάμε καλά είναι να γίνουμε ενεργοί ΕΜΕΙΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου