Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Γιατί ΔΕΝ θα ψηφίσω Τσίπρα

Δεν είναι και τόσο δύσκολο να το καταλάβει κανείς. Το λέει και ο ίδιος! Δεν λέει βέβαια μην με ψηφίσετε, το αντίθετο μάλιστα. Δεν λέει όμως ΤΙ ψηφίζουμε!

Ειναι πολυ δυσκολο να πιστεψει κανεις οτι ενα κομμα, που δηλωνει ετοιμο να κυβερνησει, που δηλωνει οτι η μεγαλη πλειοψηφια του λαου θα το ψηφισει, που βλεπει την φυσικη φθορα του "αντιπαλου" κυβερνητικου συνασπισμου να του στρωνει τον δρομο προς την νικη, να μην μπορει να μας πει τι σκοπευει να κανει μολις ερθει η ευλογημενη στιγμη της νικης!

Και ειναι επισης δυσκολο να πιστεψεις οτι ο Ελληνικος λαος ειναι ετοιμος να ψηφισει ενα κομμα που δεν εχει ενα ξεκαθαρο προγραμα να του παρουσιασει!
Δυστυχως δεν μπορω να μιλησω εξ μερους ενος λαου ουτε ενος κομματος. Μπορω ομως να πω πως βλεπω τα πραγματα εγω. Εχουμε και λεμε λοιπον:



1. Δεν πειθει. Τα επιχειρηματα του ειναι απο ανυπαρκτα εως αοριστα και σαθρα.
2. Εχει τοσο ισχυρη εσωτερικη αντιπολιτευση που δημιουργει στο κομμα δυσκολιες επιβιωσης σημερα, ποσο μαλλον αν αρχισουν οι τριβες λιγο πριν η λιγο μετα τις εκλογες
3. Δεν εχει ευρυτητα θεσεων. Ακουσε κανεις να λεει κατι αλλο απο τι οτι θα σκισει το / τα μνημονια? Κατι για την Τουρκια? Για τα Σκοπια? Για τον πολιτισμο εστω?
4. Λεφτα ΔΕΝ υπαρχουν! Οσο δεν μας λεει που θα τα βρει, θα συνεχισουν να μην υπαρχουν. Πως θα  αυξησει τους μισθους και θα προσλαβει στο δημοσιο? Για να μην πω για τις δημοσιες επενδυσεις!
5. Α, ναι. Θα κουρεψει το χρεος. Ε, και? Το οτι δεν εχεις να πληρωσεις χρεος, δεν σημαινει οτι βρηκες λεφτα και αυτα που βγαζουμε σαν κρατος ΔΕΝ φτανουν. Αν εφταναν, εδω θα ημασταν?
6. Δεν εχει πει κουβεντα για τους ανεργους ιδιωτες. Μονο οι δημοσιοι υπαλληλοι τον απασχολουν? Κυβερνηση δυο ταχυτητων εχει αποτυχει με  το καλημερα
7. Σκοτωνει την ιδιωτικη πρωτοβουλια. Αν υπαρχουν εξυπνοι και δημιουργικοι Ελληνες, γιατι θα πρεπει να γινουν δημοσιοι υπαλληλοι? Ποιος τομεας του δημοσιου μπορει να αποροφησει ειδικους επιστημονες και επιχειρηματιες?
8. Λεει μονο οχι. Μα καλα. Δεν εχει γινει ουτε ενα καλο βημα σε αυτη τη χωρα? Δεν μπορουμε να ψηφισουμε οχι, πρεπει να υπαρχουν ναι.
9. Λεει οτι ξερει τις λυσεις. Μπορει αλλα ειναι πολυ εχεμυθος. Γιατι δεν τις λεει τωρα? Φοβαται οτι θα του κλεψουν τις ιδεες? Λεγιντας τες τις κατωχυρωνει. Αν ξερεις οτι την καλη ιδεα την ειχε ο Τσιπρας, γιατι να ψηφισεις αλλον?
10. Παιζει ασχημα με τους θεσμους. Τι παει να πει δεν θα ψηφισει κανενα για προεδρο της Δημοκρατειας? Δεν υπαρχει ουτε ενας ελληνας που να το αξιζει? Δεν το πιστευω. Μαλλον δεν του αρεσει η δημοκρατια!
11. Δεν την ξερει την δουλεια. Ξερει να κανει αντιπολιτευση, επανασταση, αντιδραση, αλλα οχι δραση. Εγω αρνηση δεν μπορω να ψηφισω.

........to be continued....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου